vrijdag 22 augustus 2014

BOEKREVIEW: IJzerkoningin

Hoi! Deze laatste maand heb ik heel veel geblogd over "The Iron Fey" series van Julie Kagawa. Een Young Adult serie vol met magie waar ik me de laatste tijd in verdiept heb.


In het vorige boek moest Meghan komaf zien te maken met de IJzerfae. IJzerfae zijn giftig voor andere fae en daarom zijn ze dus gevaarlijk, maar omdat de mensen steeds meer in IJzer beginnen te geloven, kunnen de IJzerfae hun gebied uitbreiden. Ten koste van het Zomerrijk en het Winterrijk.
In dit boek blijkt dat de IJzerfae alleen maar sterker worden! 
Ze hebben een nieuwe koning en nemen steeds meer land in dat eigenlijk het Zomer- en Winterhof is. Dat is extreem slecht nieuws want hoe meer grondgebied Zomer- en Winter verliest, hoe sneller ze ophouden met te bestaan.

Omdat Meghan half mens is, zijn de krachten van de IJzerfae niet giftig voor haar. Zij is dus de enige in het hele magische rijk die dit probleem kan oplossen.
Jammer genoeg bezit zij Zomer én IJzermagie - dit betekent dat de twee krachten elkaar tegenwerken en dat ze ze dus niet kan gebruiken. Althans, toch niet zonder flauw te vallen.

Na een lange oorlog, gevechten en het verliezen van vele dingen - waaronder enkele trouwe vrienden - vindt Meghan de hoognodige oplossing. Maar zelfs die oplossing is niet perfect, want ze is noodgedwongen om Ash, haar grote liefde, en Puck, haar beste vriend, achter te laten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten