dinsdag 19 augustus 2014

Top 5: lievelingsseries

Goeiemorgen!
Hoewel ik meestal shoplogs of boekreviews online zet, vind ik het soms ook wel leuk om eens iets anders te doen. Zoals vandaag!
Vandaag wil ik met jullie mijn vijf lievelingsseries in de boekenwereld tonen! 

1.Harry Potter - JK Rowling
Need I say more?


2.Divergent - Veronica Roth
Als je de film al gezien hebt, dan weet je ongeveer waar het over gaat, maar de boeken zijn nog beter en spannender, met meer detail.
Een hele mooie young adult over een maatschappij waar je moet kiezen wie je wil zijn - voor je hele leven. Vijf facties werken samen als één, en door de verschillende facties kan men vrede behouden, maar zoals in elk verhaal zit er een addertje onder het gras.


3.Delirium - Lauren Oliver
De "Delirium" serie van Lauren Oliver gaat over een maatschappij waar Liefde wordt aanzien als een Ziekte. Iedereen moet de Behandeling krijgen om veilig te zijn, Behandeld. Alleen zo zijn ze veilig voor de Ziekte en alleen zo kan iedereen een gelukkig leven leiden.
Maar niet iedereen ziet Liefde als een ziekte... Opnieuw een hele leuke Young Adult serie!


4.Hunger Games - Suzanne Collins
Als je de films al hebt gezien, dan weet je vast wel waar het over gaat. Een wereld die opgesplitst is in 12 districten, waar iedereen voor een bijdrage aan de maatschappij zorgt.
En het kapitool, dat alles en iedereen onderwerpt en het volk gebruikt voor entertainment.


5.Iron Fey - Julie Kagawa
Deze serie is opnieuw een Young Adult serie, maar met een beetje magie. Meghan is een doodnormaal meisje van 16 wanneer ze plots in een magische wereld terechtkomt. Ze blijkt de dochter te zijn van Koning Oberon, een machtige fae aan het Zomerhof.
Niet alleen moet het Zomerhof zich constant zorgen maken over het Winterhof (hun vijanden), maar ook nog eens om een nieuwe soort fae: de IJzerfae. En het ergst is dat ze giftig zijn voor zowel fae van Zomer en Winter. Probeer zo maar eens een oorlog te winnen!


Heb jij al enkele van deze series gelezen? 
Wat zijn jouw favoriete series?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten